Przejdź do treści

Curry z kurczaka z mango i papryką

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Curry z kurczaka z mango i papryką
Curry z kurczaka z mango i papryką to ciekawe połączenie ostrości ze słodkością i delikatnością mango. Jego wyjątkowy smak z pewnością zyska wielu zwolenników, zdecydowanie polecam!
Głosów: 2
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Dania główne
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
Mieszanka przypraw:
Do przybrania:
Dodatki
Rodzaj dania Dania główne
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
Mieszanka przypraw:
Do przybrania:
Dodatki
Głosów: 2
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Piersi kurczaka pociąć w małe plasterki, mango pokroić w kostkę, paprykę w paski.
    Curry z kurczaka z mango i papryką
  2. Przyprawy umieścić w moździerzu i rozgnieść na proszek.
  3. Rozgrzać olej w woku, wrzucić czosnek i imbir.
  4. Po minucie dodać pokrojone mięso. Smażyć mieszając przez 3-4 minuty aż pierś kurczaka zblednie. Dołożyć pokrojoną czerwoną paprykę, ostrą papryczkę chili i smażyć następne 4 minuty.
  5. Dorzucić pokrojone kostki mango. Wsypać mieszankę przypraw, dolać sos sojowy, wodę i mleczko kokosowe.
    Curry z kurczaka z mango i papryką
  6. Zagęścić sos mąką kukurydzianą (opcjonalnie). Zagotować.
  7. Podawać potrawę gorącą posypaną sezamem i listkami kolendry. Jako dodatek serwować gotowany ryż Basmati.
    Curry z kurczaka z mango i papryką
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *