Kurczak Szanghaj / Przepis internauty
Kurczak Szanghaj to naprawdę bardzo smaczne danie, a jego przyrządzenie jest bardzo proste i nie wymaga dużych umiejętności kulinarnych. Serwować z ryżem.
Kurczak Szanghaj to naprawdę bardzo smaczne danie, a jego przyrządzenie jest bardzo proste i nie wymaga dużych umiejętności kulinarnych. Serwować z ryżem.
Ocena ze starego portalu: 4,89 / 9 ocen
Bardzo smaczne danie, które przygotowałem po wypróbowaniu przepisu z tej strony (Kurczak w zielonym curry), oraz po wizycie w azjatyckiej restauracji. To taka moja wariacja na temat tego przepisu. Serwować z ryżem jaśminowym.
Zupa z kaczki i kapusty pekińskiej to prosta w wykonaniu, bardzo smaczna chińska zupa. Do jej przygotowania potrzebny jest anyż gwiazdkowy, który nadaje zupie wyjątkowy charakter. Anyż trzeba używać z umiarem, bo ma bardzo bardzo mocny, wyrazisty smak. Jedna z moich ulubionych potraw.
Ocena ze starego portalu: 4,67 / 3 oceny
W oryginalnym przepisie występowała wołowina jednak jestem fanką kurczaka wiec..;)) Podobno jest to typowe danie kuchni kantońskiej.
Ocena ze starego portalu: 4,79 / 9 ocen
Kurczak po chińsku to danie, które zrobiłem przez przypadek. Po prostu improwizowałem ze składnikami jakie były akurat w domu. O dziwo wyszło bardzo smaczne :-).
Ocena ze starego portalu: 4,75 /8 ocen
Jedna z niewielu potraw dalekiego wschodu, która jest słona i ostra za razem. Podawać z ryżem jaśminowym.
Kurczak z ogórkami to przepis na coś bardzo pysznego z kuchni chińskiej. Podpatrzyłem jak robi to kumpel z Chin, który podobno przepis odziedziczył po Babci 🙂 Pewne składniki zostały uproszczone do krajowych realiów:). Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Pierś kurczaka z orzeszkami ziemnymi to danie z panierowanych kawałków kurczaka w gęstym, pikantnym sosie. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Ocena ze starego portalu: 4,70 / 10 ocen
Podawać z ryżem basmati lub ryżem jaśminowym.
Ocena ze starego portalu: 4,29 / 7 ocen
Szybkie danie w pełni chińskie. Smażone na dużym ogniu. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.