Przepis na Kurczak z brokułami / Przepis internauty
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania | 40 minut |
Czas oczekiwania | 30 minut |
Porcje |
osoby |
Składniki
- 300 g piersi kurczaka
- 400 g brokułów
- 1 pęczek cebuli dymki
- szczypta soli
- 1/2 szklanki bulionu drobiowego
- 2 łyżki oleju
- 1 cm świeżego imbiru
- 1 ząbek czosnku
Marynata:
- 3 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka wina ryżowego
- 1 łyżeczka cukru
Dodatek:
- kilka miseczek ryżu jaśminowego ugotowanego
Składniki
Marynata:
Dodatek:
|
Głosów: 0 Ocena: 0 Twoja ocena:
Rate this recipe! |
Sposób przygotowania
- Pokroić kurczaka na małe kawałki, zamarynować . W tym czasie umyć i pokroić brokuły na 1 kęs.
- Pokroić dymkę rozgnieść czosnek i zetrzeć (bądź posiekać) imbir. Mocno rozgrzać 1 łyżkę oleju obsmażyć kurczaka razem z czosnkiem szybko mieszając, wyjąć.
- Rozgrzać drugą łyżkę oleju, obsmażyć na niej cebule z imbirem potem dorzucić brokuła, posolić i dolać bulion przykryć żeby trochę zmiękł po czym dorzucić kurczaka i wymieszać. Danie gotowe:) Podawać z ryżem.
Udostępnij ten przepis
Koszyk
0 rzeczy - 0,00 zł
Brak produktów w koszyku.
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (14)
- [+]Artykuły spożywcze (1560)
- [+]Kuchnia chińska (331)
- [+]Kuchnia japońska (164)
- [+]Kuchnia tajska (175)
- Sosy (20)
- Ryż, makaron, mąka (20)
- Pasty, przyprawy (22)
- Warzywa, owoce, grzyby (9)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (15)
- [+]Kuchnia indyjska (90)
- Przyprawy indyjskie (26)
- Pasty, pikle (14)
- Ryż, placki, mąka, fasola (5)
- Kuchnia koreańska (20)
- Kuchnia filipińska (4)
- Inne kuchnie (18)
- [+]Przybory kuchenne (144)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (13)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (7)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Produkty do sushi (36)
- Produkty OrientCook i KATTO (23)
Dodaj komentarz