Przejdź do treści

Mąka do bułeczek Bao Double Rings 1kg

27,90  brutto

Specjalna, drobno-mielona mąka pszenna, o niskiej zawartości glutenu do popularnych chińskich bułeczek Baozi (ang: Bapao) nadziewanych farszem…

Na stanie

Mąka do bułeczek Bao/Baozi Double Rings 1kg

Specjalna, drobno-mielona mąka pszenna, o niskiej zawartości glutenu do popularnych chińskich bułeczek Baozi (ang: Bapao) nadziewanych farszem. Nadaje się również do innych domowych wypieków tj: pierogów, ciast, ciasteczek itp

Bułeczki Bao to parowane orientalne bułeczki z ciasta drożdżowego, najczęściej przygotowywane z mąki pszennej, wody, drożdży, cukru i oleju. Mają puszystą, miękką konsystencję i delikatny smak, który świetnie komponuje się z różnorodnymi nadzieniami. Baozi zawsze zawierają jakiś farsz:

  • mięsny (kurczak lub szarpana wieprzowina),
  • wegetariański (tofu, kimchi, mieszanka warzyw) lub
  • słodki (słynna odmiana ze słodką pastą z ziaren lotosu lub czerwonej fasoli).

Bułeczki na parze Bao jada się zazwyczaj solo jako lunch lub przekąskę z dodatkiem dipów, sosów chili lub sosu sojowego do maczania.

Bułeczki bao występują w dwóch głównych formach:

  • Zamknięte (baozi) – nadziewane i szczelnie zamknięte, przypominają pierożki
  • Otwarte (bao) – składane jak bułka do burgera, z widocznym nadzieniem
  • Gotowane są na parze, tradycyjnie w bambusowych parownikach.

Mąka została wyprodukowana z wysokiej jakości zbóż zebranych w USA, a zapakowana w Hong Kongu.

Bułeczki na parze Baozi z krewetkowym farszem (by Magda Klimczak) – internetowy sklep orientalny Kuchnieorientu.pl

Waga 1 kg

Może spodoba się również…