Mąka do bułeczek Bao/Baozi Double Rings 1kg
Specjalna, drobno-mielona mąka pszenna, o niskiej zawartości glutenu do popularnych chińskich bułeczek Baozi (ang: Bapao) nadziewanych farszem. Nadaje się również do innych domowych wypieków tj: pierogów, ciast, ciasteczek itp
Bułeczki Bao to parowane orientalne bułeczki z ciasta drożdżowego, najczęściej przygotowywane z mąki pszennej, wody, drożdży, cukru i oleju. Mają puszystą, miękką konsystencję i delikatny smak, który świetnie komponuje się z różnorodnymi nadzieniami. Baozi zawsze zawierają jakiś farsz:
- mięsny (kurczak lub szarpana wieprzowina),
- wegetariański (tofu, kimchi, mieszanka warzyw) lub
- słodki (słynna odmiana ze słodką pastą z ziaren lotosu lub czerwonej fasoli).
Bułeczki na parze Bao jada się zazwyczaj solo jako lunch lub przekąskę z dodatkiem dipów, sosów chili lub sosu sojowego do maczania.
Bułeczki bao występują w dwóch głównych formach:
- Zamknięte (baozi) – nadziewane i szczelnie zamknięte, przypominają pierożki
- Otwarte (bao) – składane jak bułka do burgera, z widocznym nadzieniem
- Gotowane są na parze, tradycyjnie w bambusowych parownikach.
Mąka została wyprodukowana z wysokiej jakości zbóż zebranych w USA, a zapakowana w Hong Kongu.