Przejdź do treści

Przyprawa do wieprzowiny na czerwono Char Siu LOBO 100g

7,50  brutto

Specjalna mieszanka przypraw do przygotowania słynnego chińskiego dania Char Siu (wieprzowiny na czerwono). Zazwyczaj do przygotowania Char Siu używa się tłustych kawałków wieprzowiny w szczególności boczku ale równie dobrze nada się szynka czy schab. W opakowaniu znajdują się 2 porcje przyprawy. Produkcja: Tajlandia.

Na stanie

Specjalna mieszanka przypraw do przygotowania słynnego chińskiego dania Char Siu (wieprzowiny na czerwono). Zazwyczaj do przygotowania Char Siu używa się tłustych kawałków wieprzowiny w szczególności boczku, ale równie dobrze nada się szynka czy schab. W opakowaniu znajdują się 2 porcje przyprawy. Składniki: cukier, sól, hydrolizowane białko roślinne (kukurydza, soja, maltodekstryna), przyprawy (anyż, cynamon), dodatek przeciw-zbrylający (E341), barwnik: E160c-ekstrakt z papryki. Produkcja: Tajlandia.

Przygotowanie:
1. 500g wieprzowiny pociąć w długie, cienkie paski.
2. Zawartość 1 torebki (50g) rozpuści w 125ml wody. Wieprzowinę marynować w powstałej marynacie przez 2-3 godziny.
3. Piec mięso w piekarniku w temp. 200C przez 20 min. Mięso można także usmażyć lub ugrillować.
4. Podawać jako przystawkę lub jako danie ze smażonym makaronem lub ryżem.

Waga 0,1 kg
ORYGINALNE TAJSKIE!

NAJWYŻSZA JAKOŚĆ!

Może spodoba się również…