Sałatka z ramion meduzy na ostro do szybkiego przygotowania. W opakowaniu znajduje się paczka z ramionami meduzy w zalewie, paczuszka z przyprawami (sól, pieprz) i paczuszka z olejem chili. Należy odsączyć meduzę z zalewy, przełożyć do miseczki, dodać przyprawy, olej chili i dobrze wymieszać, odczekać 10-15 minut i sałatka gotowa. UWAGA! Olej chili jest bardzo ostry, w celu zmniejszenia ostrości dania należy wlać tylko część paczuszki. Według chińczyków spożywanie meduzy oczyszcza płuca i zwiększa krzepliwość krwi. Składniki: meduza, sól, woda. Produkcja: Chiny.
Musze przyznać, że sprowadzając ten specjał do mojego sklepiku byłem pełen obaw. Meduza to w polskich warunkach wielka ekstrawagancja. Oczywiście przed dodaniem do oferty tego specjału osobiście go przetestowałem. Po otwarciu paczki znalazłem w niej dużą paczkę z ramionami meduzy w zalewie, małą paczkę z sypkimi przyprawami i najmniejsza paczuszkę z czerwonym, bardzo ostrym olejem chili. Sałatka wygląda osobliwie i dla niektórych zapewne odstraszająco, długie galaretowate paseczki (macki/ramiona meduzy) lśniące od oleju przyprawowego. W smaku ta osobliwa sałatka jest na prawdę znakomita, chrupka w konsystencji (okazuje się, że meduza nie ma żelowej konsystencji tylko jest bardzo chrupka, jak świeża marchewka), w sam raz doprawiona choć bardzo ostra (ostrość możemy regulować dodając tylko część oleju chili). Ogólnie moja ocena 5/5. Taka przekąska podczas lunchu może zrobić zabójcze wrażenie na znajomych:).