Przejdź do treści

cukru

Kurczak cytrynowy

Ocena ze starego portalu: 4,71 / 7 ocen

Bardzo smaczny panierowany kurczak w cytrynowym sosie. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.

Kaczka z ananasem po tajlandzku

Ocena ze starego portalu: 4,67 / 9 ocen

Do wykonania tej potrawy użyłem frytowanej piersi kaczki, zamiast frytowania równie dobrze możemy upiec ją w piekarniku i potem pociąć na plasterki. Danie serwować z ryżem jaśminowym.

Kaczka w sosie cytrynowym

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 4 oceny

Świetne danie o bardzo oryginalnym smaku. Jedno z moich ulubionych. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.

Kurczak na ostro

Ocena ze starego portalu: 4,57 / 14 ocen

Klasyczne danie stir-fry, smaczne i bardzo szybkie w przygotowaniu. Danie doprawione anyżem gwiazdkowatym, osoby nie lubiące smaku anyżu mogą użyć zamiast niego przyprawę 5 smaków (w niej tez jest anyż ale dużo mniej). Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.

Grilowane piersi kurczaka na ostro

Ocena ze starego portalu: 4,80 / 5 ocen

Kolejna potrawa z serii grilowanych. Pamiętaj, że mięso należy grillować krótko, max. 5 min, wtedy będzie mięciutkie i pyszne. Bardzo ważne jest pocięcie piersi w kawałki o równej grubości, dzięki temu mięso będzie soczyste i równo usmażone. Ten przepis to moja własna inwencja. Podawać jako jedno z dań grillowego przyjęcia, samodzielnie z ryżem lub jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego.

Smażone skrzydełka kurczaka

Ocena ze starego portalu: 4,57 / 7 oceny

Długo marynowane skrzydełka kurczaka usmażone na chrupko na głębokim oleju. Można serwować jako przekąskę, element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielne główne podane z ryżem jaśminowym.

Kurczak szefa kuchni

Ocena ze starego portalu: 4,89 / 35 ocen

Nazwa chyba mówi sama za siebie :). Zrobiłem to danie z moich ulubionych składników i w mój ulubiony sposób ( kawałki mięsa w chrupiącej panierce w pysznym gęstym sosie podane na chrupiącym makaronie).

Kurczak w sezamie

Ocena ze starego portalu: 4,88 / 24 oceny

Jedno z moich ulubionych dań. Chrupiące kawałeczki kurczaka w panierce polane gęstym słodko-słonym sosem i posypane prażonym sezamem. Zdecydowanie polecam! Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.