Przepis na Smażone skrzydełka kurczaka w pięciu smakach
Czas przygotowania | 25 minut |
Czas oczekiwania | 12 godzin |
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 1 kg skrzydełek kurczaka
- 1 szt. białka jajka lekko ubite
- 1/2 szklanki mąki kukurydzianej wymieszanej z 1 łyżeczką proszku do pieczenia
- 2 szklanki olej do głębokiego smażenia
Marynata:
- 1 1/2 łyżeczki przyprawy 5 smaków
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki cukru
- 2 łyżki sosu sojowego jasnego
- 2 łyżki wina ryżowego
Sosy do maczania:
- trochę słodkiego sosu chili w miseczce
- trochę sosu chili w miseczce
- trochę sosu sojowego w miseczce
- trochę ketchupu bananowego w miseczce etc.
Składniki
Marynata:
Sosy do maczania:
|
Sposób przygotowania
Udostępnij ten przepis
Koszyk
0 rzeczy - 0,00 zł
Brak produktów w koszyku.
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (25)
- [+]Artykuły spożywcze (1566)
- [+]Kuchnia chińska (339)
- Sosy chińskie (32)
- Olej, ocet, pasty (9)
- Makaron, ryż, mąka (27)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (22)
- Warzywa, owoce (22)
- Tofu, gluten, grzyby (17)
- Ryby, owoce morza, glony (8)
- Dania gotowe, przystawki (5)
- Przekąski, słodycze (11)
- Herbata, napoje (10)
- [+]Kuchnia japońska (162)
- [+]Kuchnia tajska (175)
- Sosy (20)
- Ryż, makaron, mąka (20)
- Pasty, przyprawy (22)
- Warzywa, owoce, grzyby (9)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (15)
- [+]Kuchnia indyjska (86)
- Przyprawy indyjskie (25)
- Pasty, pikle (12)
- Ryż, placki, mąka, fasola (6)
- Kuchnia koreańska (21)
- Kuchnia filipińska (4)
- Inne kuchnie (18)
- [+]Kuchnia chińska (339)
- [+]Przybory kuchenne (146)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (14)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (7)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Produkty do sushi (35)
- Produkty OrientCook i KATTO (23)
Dodaj komentarz