Przepis na Smażone skrzydełka kurczaka w pięciu smakach

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Smażone skrzydełka kurczaka w pięciu smakach
Ocena ze starego portalu: 4,75/ 4 oceny
Skrzydełka można podawać jako przekąskę z dipami lub jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Przekąski
Czas przygotowania 25 minut
Czas oczekiwania 12 godzin
Porcje
osoby
Składniki
Marynata:
Sosy do maczania:
Rodzaj dania Przekąski
Czas przygotowania 25 minut
Czas oczekiwania 12 godzin
Porcje
osoby
Składniki
Marynata:
Sosy do maczania:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Pociąć skrzydełka na części, końcówkę odrzucić. Wymieszać dokładnie z marynatą i odstawić do lodówki na kilkanaście godzin (np. na noc).
  2. Wymieszać skrzydełka z lekko ubitym białkiem. Obtaczać w mące kukurydzianej i smażyć porcjami na głębokim oleju ok. 3 min. Wyjąć i dobrze osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku.
  3. Przed podaniem możemy przesmażyć skrzydełka jeszcze raz (1 min ma bardzo gorącym oleju) dzięki czemu będą bardziej chrupiące.
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

0
Twój koszyk jest pusty

Nie dodano żadnych produktów do koszyka.

Przeglądaj produkty