Przejdź do treści

Kaczka w sosie cytrynowym

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Kaczka w sosie cytrynowym
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 4 oceny
Świetne danie o bardzo oryginalnym smaku. Jedno z moich ulubionych. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Dania główne
Czas przygotowania 45 minut
Czas oczekiwania 1 godzina
Porcje
osoby
Składniki
Marynata:
Ciasto:
Sos:
Dodatek:
Rodzaj dania Dania główne
Czas przygotowania 45 minut
Czas oczekiwania 1 godzina
Porcje
osoby
Składniki
Marynata:
Ciasto:
Sos:
Dodatek:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Pokroić pierś kaczki w 2 cm kostkę. Wymieszać z marynatą i odstawić do lodówki na 1 godzinę.
  2. Wyjąć kaczkę z marynaty, osuszyć papierowym ręcznikiem.
  3. Wymieszać składniki ciasta, dodać tyle wody aby lejące, gęste ciasto. Kaczkę wymieszać z ciastem, następnie smażyć partiami na głębokim oleju na średnim ogniu ok. 3 min. Usmażoną kaczkę osączyć z tłuszczu papierowym ręcznikiem.
  4. Składniki sosu wlać do garnka, wymieszać. Zagotować aż sos zgęstnieje. Włożyć kawałki kaczki do sosu i krótko podgrzać. Danie gotowe, podawać z ryżem lub makaronem.
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *