Makaron ze smażoną piersią kaczki i bakłażanem

Kurczak stir-fry z selerem naciowym i papryką

Duszona dynia z bakłażanem

Sałatka makaronowa z kurczakiem na zimno

0

Wieprzowina Lo Mein

Wołowina smażona z sezamem

Wołowina smażona stir-fry z brokułami

Wołowina smażona stir-fry z brokułami to błyskawiczne, zdrowe i smaczne danie, jedno z najpopularniejszych dań chińskich w USA. Wołowinę do tej potrawy należy starannie pokroić w cienkie paseczki, dzięki temu mięso będzie miękkie nawet po krótkim smażeniu z mieszaniem (stir-fry). Im twardsze mięso tym cieńsze powinny być paseczki, oczywiście danie będzie smaczniejsze przy zastosowaniu najdelikatniejszych kawałków wołowiny takich jak polędwica czy rostbef. Potrawę można opcjonalnie zagęścić mąką kukurydzianą lub ziemniaczaną wymieszaną z niewielką ilością zimnej wody.

Czytaj dalej

Makaron chiński Mie z cukinią i marchewką

Pierś kaczki z mango

Rosół z jajkiem i makaronem

Ocena ze starego portalu: 4,80 / 5 ocen
Rosół z jajkiem i makaronem to szybka do przygotowania i bardzo smaczna zupa z lekkim anyżkowym smakiem. Jako dodatek użyłem makaron Cha Soba z zieloną herbatą ale równie dobrze można użyć chińskiego makaron Mie.

Czytaj dalej

0
Twój koszyk jest pusty

Nie dodano żadnych produktów do koszyka.

Przeglądaj produkty