Wieprzowina z makaronem w sosie orientalnym / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 5.00 / 1 ocena
Jedna z moich ulubionych potraw, powstała kiedyś podczas improwizacji. Najlepiej użyć polędwicę, ale jadłem też z szynką, nawet karkówką 🙂 Na zdjęciach nie ma dymki, bo akurat nie miałem.

Czytaj dalej

Wołowina z brokułami / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 5.00 / 6 ocen
Danie bardzo popularne w USA, praktycznie spotykane w każdym "chińczyku" bardzo smaczne, zdrowe i łatwe do przyrządzenia. Niestety jakość naszej rodzimej wołowiny nie jest najlepsza, ale i tak będzie to gratka dla wielbicieli czerwonego mięsa. Najlepiej smakuje z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.

Czytaj dalej

Kurczak z kalafiorem na ostro / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 4,67 / 3 oceny
Przepis znalazłem w Polsce, ale podobno pochodzi z Wietnamu. Przygotowywałem go dla kilku i kilkunastu osób oczywiście zachowując proporcje. Wychodzi świetnie! Bardzo prosty w przygotowaniu naprawdę polecam. Podawać z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.

Czytaj dalej

Makaron z mięsnym sosem po chińsku / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 3 oceny
Chińska wersja spaghetti bolognese, makaron mie z pysznym, aromatycznym sosem mięsnym.

Czytaj dalej

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym / Przepis internauty

Wieprzowina z makaronem w sosie sojowym / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 4,75 / 4 oceny
Znakomite, aromatyczne i pożywne danie, które na ulicach Pekinu popularne jest niczym hot-dog na nowojorskim Manhattanie. Zapach tej potrawy jest nierozłącznym elementem klimatu pekińskich ulic i zaułków ponieważ potrawę sprzedaje się w budkach niemal na każdym roku. Jest to również niezmiernie proste w przygotowaniu danie.

Czytaj dalej

Wołowina pikantna z marchewką / Przepis internauty

0
Ocena ze starego portalu: 4,71 / 7 ocen
Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.

Czytaj dalej

Kurczak w 5-ciu smakach / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 4,29 / 7 ocen
Szybkie danie w pełni chińskie. Smażone na dużym ogniu. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.

Czytaj dalej

Chrupiący makaron

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 4 oceny
Pyszny chrupiący makaron stosowany jako dodatek do potraw zamiast ryżu. Smaży się go na głębokim oleju dlatego nie polecam stosować go regularnie, ale od czasu do czasu nie zaszkodzi. Ja osobiście go uwielbiam.

Czytaj dalej

Makaron z sosem z czarnej fasoli

Ocena ze starego portalu: 4,67 / 3 oceny
Sos z czarnej fasoli to intensywny w smaku, słony sos, którego głównym składnikiem jest czarna fermentowana fasola (soja). Dania na bazie czarnej fasoli mają prawie zawsze wytrawny, słony smak (beż żadnych słodkich akcentów) bardzo lubiany w mojej rodzinie, a szczególnie przez moją żonę. Podawać jako samodzielnie danie lub element kilkudaniowego chińskiego.

Czytaj dalej

0
Twój koszyk jest pusty

Nie dodano żadnych produktów do koszyka.

Przeglądaj produkty