Przepis na Duszona dynia z bakłażanem
Czas przygotowania | 40 minut |
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 500 g dyni
- 1 szt. bakłażana
- 3 ząbki czosnku wyciśnięte lub posiekane
- 1 łyżka świeżego imbiru posiekanego
- 2 szklanki bulionu warzywnego
- 3 łyżki oleju sezamowego
- 2 łyżki mirinu
- 2 łyżki sosu sojowego jasnego
- 2 łyżki soku z limonki
- 1 łyżeczka papryczki chili kruszonej (opcja)
- trochę soli do smaku
- 1 łyżeczka pieprzu mielonego
- 6 łyżek oleju do smażenia
Dodatkowo:
- 1 1/2 szklanki ryżu jaśminowego ugotowanego wg. przepisu lub
- 250 g makaronu mie ugotowanego lub usmażonego wg. przepisu
Składniki
Dodatkowo:
|
Sposób przygotowania
- Obrać dynię, odrzucić pestki natomiast miąższ pokroić w kostkę.
- Bakłażana umyć, odciąć kwiat, pokroić w plastry a następnie w kostkę.
- Smażyć na dużym ogniu ciągle mieszając przez 3 minuty.
Udostępnij ten przepis
Koszyk
0 rzeczy - 0,00 zł
Brak produktów w koszyku.
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (13)
- [+]Artykuły spożywcze (1533)
- [+]Kuchnia chińska (329)
- Sosy chińskie (32)
- Olej, ocet, pasty (9)
- Makaron, ryż, mąka (24)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (22)
- Warzywa, owoce (22)
- Tofu, gluten, grzyby (17)
- Ryby, owoce morza, glony (8)
- Dania gotowe, przystawki (5)
- Przekąski, słodycze (11)
- Herbata, napoje (8)
- [+]Kuchnia japońska (160)
- [+]Kuchnia tajska (173)
- Sosy (20)
- Ryż, makaron, mąka (19)
- Pasty, przyprawy (22)
- Warzywa, owoce, grzyby (9)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (15)
- [+]Kuchnia indyjska (84)
- Przyprawy indyjskie (25)
- Pasty, pikle (12)
- Ryż, placki, mąka, fasola (5)
- Kuchnia koreańska (20)
- Kuchnia filipińska (4)
- Inne kuchnie (18)
- [+]Kuchnia chińska (329)
- [+]Przybory kuchenne (144)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (13)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (7)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Produkty do sushi (34)
- Produkty OrientCook i KATTO (23)
Dodaj komentarz