Makaron ryżowy stir-fry z krewetkami

Grillowany łosoś z ostrygowym ramen

Placki mandaryńskie z kaczką i warzywami

Bakłażan smażony z warzywami

Łosoś w sosie Hoisin

Polędwiczki z kurczaka ze śliwkami

Bakłażan duszony na ostro

Wieprzowina z kasztanami wodnymi w liściach sałaty San choy bau

Żeberka z cynamonem, miodem i sosem hoisin

Wołowina z zielonym mango w sosie hoisin

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 2 oceny
Wołowina z zielonym mango w sosie hoisin to danie z użyciem zielonego mango, które jest niedojrzałym, młodym owocem o wyraźnym cierpkim smaku (w odróżnieniu od owoców dojrzałych o słodkim smaku i żółtym kolorze). Zielone mango jest cenione jako dodatek do sałatek i dań stir-fry. W tym daniu kwaśny smak zielonego mango komponuje się ze słodkim smakiem sosu hoisin, wszystko uzupełnia chrupki dodatek prażonych orzeszków ziemnych. Danie serwujemy z surówką z marchewki w słodko-kwaśnym sosie i gotowanym ryżem jaśminowym.

Czytaj dalej