Przejdź do treści

Żeberka z cynamonem, miodem i sosem hoisin

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Żeberka z cynamonem, miodem i sosem hoisin
Żeberka z cynamonem, miodem i sosem hoisin to aromatyczna przekąska, którą można jeść o każdej porze dnia a także na przyjęciach i w czasie świąt. Podana w porze obiadowej może być zaserwowana z dodatkiem gotowanego ryżu i surówek.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 90 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 1 łyżka oleju do wysmarowania naczynia
Sos:
Dodatek:
Czas przygotowania 90 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 1 łyżka oleju do wysmarowania naczynia
Sos:
Dodatek:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Oczyszczone, umyte i osuszone żeberka pokroić w kawałki (porcja z jedną kostką) Ułożyć je w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem, przykryć folią aluminiową i wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika na 30 min.
    Żeberka z cynamonem, miodem i sosem hoisin
  2. W tym czasie połączyć i dobrze wymieszać wszystkie składniki sosu.
    Żeberka z cynamonem, miodem i sosem hoisin
  3. Z żeberek zlewamy cały wytopiony tłuszcz i nakładamy na nie przyrządzoną sos, tak aby pokrył je całe.
    Żeberka z cynamonem, miodem i sosem hoisin
  4. Wstawiamy z powrotem do piecyka i pieczemy ok 50 min. przewracając od czasu do czasu i podlewając powstałym sosem. Podajemy gorące.
    Żeberka z cynamonem, miodem i sosem hoisin
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *