Przejdź do treści

Sos Pad Thai COCK 1000g

34,50  brutto

Specjalny sos do szybkiego przygotowania słynnego tajskiego dania Pad Thai renomowanej tajskiej firmy COCK. Duża porcja, która starczy na ok. 10 dań. Produkcja: Tajlandia.

Pozostało tylko: 2

Specjalny sos do szybkiego przygotowania słynnego tajskiego dania Pad Thai renomowanej tajskiej firmy COCK. Duża porcja, która starczy na ok. 10 dań. Skład: cukier, woda, syrop glukozowy, sól, cebula dymka, orzeszki ziemne, czosnek, sos sojowy w proszku, wzmacniacz smaku (glutaminian sodu), pieprz, regulator kwasowości (kwas winowy), konserwant (benzoesan sodu), barwnik (ekstrakt z papryki E160c). Produkcja: Tajlandia.

TAJSKI MAKARON PAD THAI (dla 2 osób)
Składniki:
1/2 paczki makaronu ryżowego
1/2 paczki tofu zwartego, pociętego w kostkę
1/2 pora, pociętego w 0,5cm plasterki
3 ząbki czosnku, posiekane
1 cebula dymka (szczypior), posiekana
1 jajko
1 szklanka kiełków fasoli mung
2 łyżeczki orzeszków ziemnych, uprażonych na patelni
200g krewetek (opcjonalnie)
1/2 łyżeczki chili w proszku lub sosu chili (opcjonalnie)
5-6 łyżek sosu Pad Thai

Przygotowanie:
1. Namoczyć makaron ryżowy w chłodnej wodzie, powinien być lekko twardawy (nie rozmiękły).
2. W woku rozgrzać 2-3 łyżki oleju, wrzucić tofu, pora, czosnek i cebulę dymkę, smażyć mieszając aż składnik zaczną się zarumieniać.
3. Odsączyć makaron i dodać do woka, szybko wymieszać, dodać sos Pad Thai i chili w proszku, wymieszać.
4. Rozgarnąć danie na brzegi woka, w środek wbić jajko i smażyć mieszając aż uzyskamy suchą jajecznicę. Rozmieszać z resztą składników.
5. Jeżeli makaron jest zbyt twardy dodać trochę wody i gotować chwilę aż makaron zmięknie.
6. Dodać kiełki fasoli, wymieszać przełożyć na talerze. Posypać orzeszkami ziemnymi, przybrać kiełkami fasoli i cebulką dymką.

Waga 1,07 kg
SUPER CENA!

TYLKO U NAS!

TAK

ORYGINALNE TAJSKIE!

Może spodoba się również…