Podpłomyki z jagnięciną

Podpłomyki z jagnięciną to danie w stylu indyjskim, które możemy serwować jako przekąskę lub lekki obiad. Chrupiący podpłomyk z nadzieniem z mielonej jagnięciny dobrze doprawionej hinduskimi przyprawami. Do tego pieczona papryczka chili i bakłażan. Wszystko podane ze świeżymi ziołami i sosem cytrynowo-jogurtowym. Danie zdrowe, lekkie i bardzo smaczne!

Czytaj dalej

Indyjskie curry z krewetek i mango

Ryba w sosie z mleka kokosowego

Brokuł w cieście po indyjsku Pakora Masala

Zupa z soczewicy i cukinii

Indyjski kurczak Vindaloo (by Magda Klimczak)

Indyjski kurczak Tandoori (by Magda Klimczak)

Chrupiąca ryba w ziołach z sosem pomidorowym

Aromatyczna, pyszna i zdrowa ryba urozmaici niejeden posiłek. Można podawać ją jako danie główne na ciepło z ryżem basmati ale również na zimno jako przystawkę do innych dań.

Czytaj dalej

Zielone kotleciki po indyjsku

Zielone kotleciki to oryginalne i proste w przygotowaniu danie. Dodatek aromatycznych przypraw i orzeszków powoduje, że kotleciki mają bardzo oryginalny, egzotyczny smak i zapach. Doskonale smakują zarówno na zimno jak i na gorąco. Podaje się je z jogurtowym sosem i gotowanym ryżem jaśminowy.

Czytaj dalej

Curry z dyni i białej fasoli

Strona 1 z 41234