Przejdź do treści

Krewetki w sosie orzechowym

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Krewetki w sosie orzechowym
Krewetki w sosie orzechowym to indyjskie curry w głęboki sosie. Duże krewetki w łagodnym, głębokim sosie z mleka kokosowego i masła orzechowego, doprawione czosnkiem, imbirem, kurkumą i sokiem z cytryny. Jak na indyjskie curry przystało danie jest bardzo smaczne i pożywne a jego wykonanie jest bardzo łatwe i zajmie Wam tylko 15 minut. Krewetki w sosie orzechowym podajemy z gotowanym ryżem basmati lub jaśminowym.
Głosów: 3
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
Dodatek:
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
Dodatek:
Głosów: 3
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Na oleju podsmażamy przez 30 sekund pastę z czosnku i imbiru. Dodajemy masło orzechowe i mleko kokosowe, dobrze mieszamy, żeby masło orzechowe się rozpuściło.
  2. Doprawiamy octem ryżowym, kurkumą i sokiem z cytryny.
  3. Dodajemy krewetki i gotujemy ok. 5 minut, aż zmienią kolor. Podajemy z ryżem i świeżymi ziołami.
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *