Przejdź do treści
Brak na stanie!

Mąka kukurydziana biała PAN do tortilli 1kg

19,80  brutto

100% NATURALNE SKŁADNIKI
Specjalna bezglutenowa biała mąka kukurydziana do wyrobu tortilli. Gruba, przypominająca kaszkę mąka, specjalnie preparowana (gotowana fabrycznie), co umożliwia uzyskanie idealnego zagniatanego ciasta kukurydzianego. Sposób przygotowania: do 2,5 szklanki ciepłej wody dodajemy trochę soli i powoli wsypujemy 2 szklanki mąki PAN następnie wyrabiamy rękami aż do uzyskania gładkiego ciasta…

Brak na stanie!

Specjalna biała mąka kukurydziana do wyrobu tortilli. Gruba, przypominająca kaszkę mąka, specjalnie preparowana (gotowana fabrycznie), co umożliwia uzyskanie idealnego zagniatanego ciasta kukurydzianego. Z ciasta tego poza tortillą możemy zrobić:  arepas (ciastka kukurydziane), empanadas (pierożki), hallacas (danie mięsne zawinięte w ciasto), hallaquitas, bollos pelones (kulki kukurydziane z mięsem), tamales, pupusas (nadziewana tortilla), gorditas (nadziewane ciasto kukurydziane), polenta, milho frito (smażone paluszki kukurydziane), nachos (smażona tortilla).

Mąka bez glutenu oraz środków konserwujących.

Sposób przygotowania: do 2,5 szklanki ciepłej wody dodajemy trochę soli i powoli wsypujemy 2 szklanki mąki P.A.N., następnie wyrabiamy rękami aż do uzyskania gładkiego ciasta.

Skład: 100% mąka kukurydziana. Produkcja: Italia

UWAGA!
Ze zwykłej mąki kukurydzianej dostępnej w polskich sklepach nie da się w ogóle uzyskać zwartego ciasta zagniatanego, ciasto rozchodzi się w rękach, kompletnie nie nadaje się na tortille!

Waga 1,02 kg
NAJWYŻSZA JAKOŚĆ!

100% NATURALNE SKŁADNIKI!

Może spodoba się również…