Przejdź do treści

Garnek do gotowania ryżu RICCO 1L (dla 2-4 osób)

169,00  brutto

Elektryczny garnek do gotowania ryżu i gotowania na parze, pojemność 1L. Jeżeli dosyć często gotujemy ryż to jest to bardzo przydatne urządzenie, znakomicie nadaje się także do gotowania na parze ryżu i innych produktów. W skład zestawu wchodzą: garnek elektryczny z kablem, sitko do gotowania na parze, łopatka do nakładania ryżu, miarka do ryżu. Produkcja: Niemcy.

Gotowanie ryżu (ryż jaśminowy, basmati, do sushi, długoziarnisty):
1. Wsypać ryż do garnka, przepłukać kilka razy pod bieżącą wodą aż woda straci mleczny kolor.
2. Zalać ryż wodą (basmati 1,3 razy objętości ryżu, pozostałe 1,5 razy objętości ryżu).
3. Wcisnąć przycisk, zapali się zielona lampka, zaczyna się gotowanie. Kiedy ryż będzie gotowy garnek zasygnalizuje to dźwiękiem i przełączy się w pozycję “podgrzewaj” (czerwona lampka).
4. Jeżeli ugotowaliśmy więcej ryżu, możemy zostawić go do kilku godzin w podgrzewaniu.

Gotowane ryżu na parze (ryż kleisty wietnamski, kleisty słodki, kleisty czarny)
1. Ryż zalać wodą (ok. 4 cm powyżej poziomu ryżu), odstawić na minimum 6 godzin (najlepiej dzień wcześniej).
2. Do garnka wlać ok. 5 cm wody, zamknąć, włączyć gotowanie.
3. Ryż odsączyć z wody, przełożyć na tetrową szmatkę (np. pociętą pieluszkę), zawinąć, włożyć na sitko.
4. Kiedy woda się zagotuje (z garnka zacznie lecieć para), wstawić sitko z ryżem, zamknąć i gotować 45 min.
5. Wyjąć szmatkę z ryżem (może troszkę parzyć), przełożyć na talerz. Trochę ryżu zawsze zostanie na szmatce – przepłukać ją od razu pod bieżącą wodą.

Pozostało tylko: 1

Elektryczny garnek do gotowania ryżu, pojemność 1L (porcja ryżu dla 2-4 osób). Bardzo przydatne urządzenie, które idealnie ugotuje ryż, a następnie będzie go trzymać w cieple. Garnek do gotowania ryżu marki Ricco to świetna alternatywa dla tradycyjnego gotowania ryżu w zwykłych garnkach. Dzięki nieprzywierającej powłoce ryż ugotowany jest szybko i perfekcyjnie, nie skleja się i nie przywiera. W skład zestawu wchodzą: garnek elektryczny z kablem, łopatka do nakładania ryżu, miarka do ryżu i wody. Produkcja: Chiny.

Gotowanie ryżu (do sushi, basmati, ryż jaśminowy, długoziarnisty):
1. Ryż wsypać do garnka i przepłukać kilka razy pod bieżącą wodą.
2. Zalać ryż wodą (do sushi i basmati 1,25 razy objętości ryżu, pozostałe 1,5 razy objętości ryżu).
3. Wcisnąć przycisk, zapali się lampka “Cook”, zaczyna się gotowanie. Kiedy ryż będzie gotowy garnek przełączy się w pozycję “Warm” – podgrzewanie.
4. Jeżeli ugotowaliśmy więcej ryżu, możemy zostawić go do kilku godzin w podgrzewaniu.

Waga 2,3 kg
SUPER CENA!