Przejdź do treści

Japoński sos Unagi Kabayaki do węgorza 300ml

18,90  brutto

Japoński sos Unagi Kabayaki do przygotowania słynnego japońskiego grillowanego węgorza. Używa się go jako glazura do węgorza, smaruje się nim kilka razu podczas grillowania. Pocięty w plasterki Unagi Kabayaki jest także popularnym składnikiem sushi. Japoński sos Unagi Kabayaki można także używać do dekoracji kawałków sushi. Produkcja: Chiny.

Na stanie

Japoński sos Unagi Kabayaki do przygotowania słynnego japońskiego grillowanego węgorza. Używa się go jako glazura do węgorza, smaruje się nim kilka razu podczas grillowania. Pocięty w plasterki Unagi Kabayaki jest także popularnym składnikiem sushi. Japoński sos Unagi Kabayaki można także używać do dekoracji kawałków sushi. Składniki: sos sojowy 38%(woda, soja, pszenica, sól), cukier, woda, sól, modyfikowana skrobia z tapioki, guma ksantanowa, barwnik karmel. Produkcja: Chiny.

WĘGORZ GRILLOWANY UNAGI KABAYAKI

Składniki:
1 węgorz, sprawdzony
sos do Unagi Kabayaki

Przygotowanie:
1. Wypatroszonego węgorza w całości kładziemy na rozgrzanego grilla, grillujemy 3 minuty z jednej i 3 minuty z drugiej strony.
2. Smarujemy całego węgorza sosem i grillujemy po 1 minucie z każdej strony. Powtarzamy smarowanie i grillowanie kilka razy aż węgorz będzie dobrze pokryty glazurą.
3. Węgorza tniemy w 5cm kawałki i podajemy z ryżem gotowanym i marynowanym imbirem. Węgorza możemy pociąć także pod skosem w cienkie plasterki i użyć do sushi nigiri.

Waga 0,41 kg
100% NATURALNE SKŁADNIKI!

TYLKO U NAS!

TAK

SUPER CENA!

Może spodoba się również…