Mochi kokosowe z nadzieniem Pandan 210g
Mochi to tradycyjne japońskie ciastka/kluski robione z ryżu kleistego lub mąki ryżowej mochiko. Swoją konsystencją przypominają trochę cukierki z galaretki z gęstym nadzieniem, choć są zdecydowanie mniej słodkie. Waga 210g (6 sztuk)
W kulturze japońskiej przygotowanie mochi to specjalny rytuał zwany mochitsuki, gdzie ciasto ryżowe ubijane jest w wielkim specjalnym moździerzu. W Japonii ciastka mochi spożywane są przez cały rok, ale szczególnie podczas celebrowania Nowego Roku.
Składniki: Maltoza, pasta kokosowa 27% (fasola, cukier, olej sojowy, maltoza, proszek kokosowy, aromat), cukier, woda, substancja zagęszczająca: E1414, E1442, E415, substancja konserwująca: E202, emulgator: E471, aromat, proszek ziemniaczany, barwnik: E133, E102.
Produkcja: Tajwan