Sambal Brandal to bardzo ostra indonezyjska gęsta pasta ze świeżych papryczek chilli smażonych na oleju o słodkawym smaku. Sambal Brandal stosuje się jako pikantny dodatek do dań jak u nas chrzan albo musztardę (rzadko jako składnik dań), bardzo dobrze smakuje jako dodatek do ryżu (rice topping), warzyw i mięsa. Bardzo dobrze komponuje się z jajecznicą! Indonezja przez wiele lat była holenderską kolonią i w ten sposób wiele dań i dodatków indonezyjskich przywędrowało do Holandii. KONINGSVOGEL to najpopularniejszy holenderski producent sambali. Składniki: świeżo mielone chili(45%), mielona cebula, olej słonecznikowy, cukier, brązowy cukier, aromat , czosnek w proszku, konserwanty(E202, E211, E260). Produkcja: Holandia.
Pasta chili Sambal Brandal KONINGSVOGEL
13,95 zł brutto
Sambal Brandal to bardzo ostra indonezyjska gęsta pasta ze świeżych papryczek chilli smażonych na oleju o słodkawym smaku. Sambal Brandal stosuje się jako pikantny dodatek do dań jak u nas chrzan albo musztardę (rzadko jako składnik dań), bardzo dobrze smakuje jako dodatek do ryżu (rice topping), warzyw i mięsa. Bardzo dobrze komponuje się z jajecznicą! Indonezja przez wiele lat była holenderską kolonią i w ten sposób wiele dań i dodatków indonezyjskich przywędrowało do Holandii, KONINGSVOGEL to najpopularniejszy holenderski producent sambali. Produkcja: Holandia.
Pozostało tylko: 2