NAJPRAWDOPODOBNIEJ NAJLEPSZY RYŻ NA ŚWIECIE!
Ryż NISHIKI to specjalny ryż średnioziarnisty najwyższej klasy produkowany w USA, przez wielu uważany za najlepszy ryż na świecie. Dzięki specjalnej, unikalnej obróbce tzw. munsenmai (łuskanie ryżu odbywa się w obecności niewielkiej ilości wody i mąki tapioka), ryż NISHIKI jako jedyny nie wymaga płukania. Przy gotowaniu potrzebuje większej ilości wody niż ryż krótkoziarnisty (1 szklanka ryżu na 1,5 szklanki wody). Ma delikatny, świeży smak, znakomicie przyjmuje inne smaki i dobrze się klei co umożliwia wykorzystanie go do sushi. O znakomitej jakości ryżu NISHIKI świadczy fakt, że jest on bardzo popularny w kolebkach ryżu kleistego Japonii i Korei, gdzie używa się go głównie jako ryż jedzony codziennie do posiłków. W Polsce i Europie NISHIKI jest najpopularniejszym i najwyżej cenionym ryżem do produkcji sushi, to właśnie zastosowanie NISHIKI jest jest sekretem idealnego sushi podawanego w najlepszych restauracjach.
Skład: 100% najwyższej jakości ryż średnioziarnisty. Produkcja: USA.