Sos syczuański ostry do makaronu 368g renomowanej firmy Lee Kum Kee
Bez konserwantów i substancji barwiących!
Jest to bardzo ostry sos dodawany do popularnego w prowincji Syczuan makaronu noodles. Składa się głównie z mieszanki czerwonych papryczek chili, kiszonej kapusty, orzeszków ziemnych, suszonych krewetek, czosnku i ziaren soi. Wystarczy, że dodasz dwie łyżki sosu do zupy lub dania z woka z mięsem mielonym, a poczujesz smaczny i wyrazisty smak Syczuanu!
Doskonały sos do popularnego orientalnego dania Dan Dan. Jest to danie na bazie sosu syczuańskiego, podawane z makaronem noodles oraz chrupiącym mięsem mielonym.
Składniki: woda, cukier, 10% solone chili (papryczki chili 80%, sól), olej sojowy, pasta z fermentowanej soi (woda, sól, soja, mąka pszenna), marynowana gorczyca (gorczyca, sól), orzeszki ziemne w proszku, sól, sos sojowy (woda, sól, soja, mąka pszenna), szalotki, suszone krewetki (skorupiaki), pasta orzechowa, przyprawy, suszony czosnek, stabilizator: guma ksantanowa (zawiera soję, pszenicę), wzmacniacz smaku: inozynian disodu, guanylan disodu. Produkcja: Hong Kong
Alergeny: soja, pszenica, orzeszki ziemne, krewetki, gorczyca.