Przejdź do treści

Sos z chili i bobu Toban Djan LEE KUM KEE 368g

19,90  brutto

Sos z chili i bobu (Toban Djan) zwany także sosem Hot Bean renomowanego producenta z Hongkongu firmy LEE KUM KEE. Bardzo ważny składnik kuchni syczuańskiej, używany do dań stir-fry a także jako dip. Produkcja: Chiny.

 

Na stanie

Sos z chili i bobu Toban Djan LEE KUM KEE 368g zwany także sosem Hot Bean renomowanego producenta z Hongkongu. Bardzo ważny składnik kuchni syczuańskiej, używany do dań stir-fry a także jako dip. Składniki: solone papryczki chili (48%), woda, fermentowana pasta sojowa (woda, sól, soja, pszenica), fermentowana pasta z bobu 9% (bób, woda, sól, pszenica), cukier, czosnek, skrobia kukurydziana modyfikowana, chili w proszku, olej sojowy, regulator kwasowości (kwas mlekowy), wzmacniacze smaku (E631, E627). Produkcja: Chiny.

MA PO TOFU

Składniki:
120g mielonej wieprzowiny lub wołowiny
1 łyżeczka czosnku, posiekanego
2 i 1/2 łyżki sosu z chili i bobu
1 paczka (350g) tofu zwartego
3 łyżki wody

Przygotowanie:
1. W woku rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić mielone mięso, smażyć mieszając 1/2 minuty.
2. Dodać czosnek, sos z chili i bobu, tofu i wodę, delikatnie wymieszać (żeby nie rozkruszyć tofu), dusić 1-2 minuty. Danie gotowe

Waga 0,59 kg
UWAGA SZKŁO

BEZ KONSERWANTÓW!

NAJWYŻSZA JAKOŚĆ!

SUPER CENA!