Przejdź do treści
Promocja!

Makaron Shirataki Konjac udon 400g Wyprzedaż! -25%

Pierwotna cena wynosiła: 7,90 zł.Aktualna cena wynosi: 5,92 zł. brutto

Makaron Shirataki udon. Shirataki to wyjątkowy japoński produkt spożywczy dla osób pragnących ograniczyć ilość spożywanych kalorii…

Wyprzedaż! Najlepiej spożyć do 26.08.2025

 

Na stanie

Makaron Shirataki Konjac udon Shirataki to wyjątkowy japoński produkt spożywczy dla osób pragnących ograniczyć ilość spożywanych kalorii. Jest to przezroczysty makaron uzyskiwany z azjatyckiej rośliny konjac, o prawie zerowej zawartości kalorii (Shirataki 13kcal/100g, makaron pszenny 350-370kcal/100g). Pomimo niewielkiej wartości kalorycznej eliminuje uczucie głodu puchnąc i wypełniając żołądek. Makaron Shirataki od wieków wykorzystywany przez Japonki jako skuteczny środek odchudzający.

Shirataki zawiera także wyjątkowy, rozpuszczalny w wodzie błonnik Glukomannan o dobroczynny działaniu dla organizmu: reguluje trawienie, zapobiega zaparciom, obniża poziom cholesterolu i trójglicerydów, reguluje ciśnienie krwi, stymuluje spalanie tłuszczu, wspomaga odchudzanie. Dlatego Shirataki jest także polecany dla osób mający kłopoty trawienne, podwyższone ciśnienie i cholesterolu a także jako produkt wspomagający dla cukrzyków.

Składający się głównie z wody i błonnika makaron, stosowany jest w zupach, gulaszach, potrawkach i daniach smażonych z sosem jako niskokaloryczny zamiennik tradycyjnego makaronu lub ryżu. Shirataki nie ma praktycznie własnego smaku, przyjmuje smak sosu/zupy, w którym jest podawany. Waga po osączeniu: ok. 200g. Składniki: mąka konjac, woda, stabilizator (wodorotlenek wapnia). Produkcja: Chiny.

PRZYGOTOWANIE:
Wyjęty z paczki SHIRATAKI pachnie lekko rybą, nie należy się tym przejmować, gdyż zapach ten zniknie po przepłukaniu. Przed dodaniem do dania należy SHIRATAKI wylać z opakowania na sitko i dobrze przepłukać wodą, następnie dodawać do dania.
ZUPA MISO Z SHIRATKI I WAKAME (dla 4 osób)

Sposób przygotowania:
1. Zagotować 800ml wody (3 1/3 szklanki).
2. Dodać bulion rybny dashi (1 łyżeczka), makaron Shirataki
(1 paczka) i wodorosty wakame (1 łyżka). Gotować 2-3 min.
3. Wyłączyć gaz, delikatnie rozmieszać pastę miso (4 łyżki).
4. Włączyć ponownie gaz, tuż przed zagotowaniem dodać posiekaną dymkę (1-2 łyżki), wyłączyć gaz. Serwować na gorąco.

Waga 0,42 kg
SUPER CENA!

NAJWYŻSZA JAKOŚĆ!

Może spodoba się również…