Pasta miso czerwona Shinshu Aka Miso 350g
Oryginalna japońska pasta miso ciemna z fermentowanej soi i ryżu, od największego producenta past miso w Japonii firmy Hanamaruki.
Zawiera duże ilości protein, witamin i minerałów. Pastę miso używa się do przygotowania japońskiej zupy miso, będącej podstawą japońskiej diety, a także jako składnik wielu sosów i marynat.
Miso to tradycyjne fermentowane danie, którego historia sięga ponad 1300 lat. Jest to jedno z najbardziej lubianych i popularnych dań Japonii. Miso używa się także w Korei. Na 1 litr zupy miso potrzeba 3-4 łyżki (ok. 60-80g) pasty.Skład: woda, soja, ryż, sól, alkohol. Produkcja: Japonia.
Miso to tradycyjne fermentowane danie, którego historia sięga ponad 1300 lat. Jest to jedno z najbardziej lubianych i popularnych dań Japonii. Miso używa się także w Korei. Na 1 litr zupy miso potrzeba 3-4 łyżki (ok. 60-80g) pasty.Skład: woda, soja, ryż, sól, alkohol. Produkcja: Japonia.