DO KUCHENEK ELEKTRYCZNYCH I INDUKCYJNYCH!
Patelnia wok ze stali węglowej z płaskim dnem 13cali OrientCook, przeznaczony do kuchenek elektrycznych i indukcyjnych. Średnica: 33cm, głębokość: 9,0cm, waga 1050g, grubość ścianki: 1mm, średnica dna 15cm. Drewniana rączka umożliwia łatwe posługiwanie się wokiem podczas smażenia. Przed rozpoczęciem użytkowania wymaga wypalania (instrukcja wypalania i konserwacji w z załączeniu). Przy zakupie woka zajrzyj także do działu Akcesoria do woków.
Tradycyjny wok ze stali węglowej to znakomita patelnia przeznaczona do chińskiego gotowania. Stożkowy kształt i specjalna stal zapewniają szybkie i jednolite nagrzewanie się woka. Dodatkowo zastosowanie stali węglowej powoduje, że podczas smażenia wok pokrywa się naturalna węglową powłoką, zapewniającą zdrowe gotowanie bez przywierania potraw. Smażenie w tym woku doda waszym daniom prawdziwego “wok hee” – oddechu woka. Jedzenie dań z woka węglowego jest jedna z metod terapii stosowana w tradycyjne medycynie chińskiej (szczególnie zalecana przy anemii).
Andrzej Stupnicki –
Wok i indukcja
Witam ,
Wok super jednak na indukcji przynajmniej u mnie wykręca spód i niestety nie da sie go używać . Całe dno robi sie wypukle . Pozostaje gaz 😉
Katarzyna Dzik –
Dostawa
Witam, kiedy można się spodziewać dostawy woków? Zależy mi szczególnie na tym modelu.
Katarzyna Dzik –
Dostawa
Witam, kiedy można się spodziewać dostawy woków? Zależy mi szczególnie na tym modelu.
Przemek Przesmycki –
Wok 13, wypaczanie dna
Niestety mamy woki tylko 12,14 i 15 cali, 13 cali nie będzie na razie. Co do wypaczania dna (pierwszy komentarz) to rzeczywiście może się to zdarzyć, wypukanie młotkiem załatwia sprawę, po 2-3 prostowaniach problem znika na stałe (przetestowane i podpowiedziane przez klientów). Pozdrawiam