Absolutna podstawa w każdej kuchni. Pieprz to jedna z najpopularniejszych przypraw, a jego syczuańska wersja pozwoli wprowadzić orientalny aromat także do rodzimych potraw. Doskonale znany chiński produkt posiada unikatowy smak, nadaje potrawom niepowtarzalnej ostrości. Dla podbicia walorów kulinarnych pieprz syczuański można przed użyciem podprażyć na suchej patelni. Produkt został wyprodukowany w Chinach. Oferujemy go w wygodnym opakowaniu o pojemności 50 g.
Smaczny dodatek rozmaitych dań. Doskonały do steków z wołowiny!
Pieprz syczuański powstaje na bazie drobno zmielonych, suszonych owoców kilku odmian azjatyckich żółtokrzewów. To one nadają przyprawie bardzo wyrazistej ostrości, ale potrafią też nieco złagodzić aromat chili. Charakterystyczny smak pieprzu dobrze komponuje się z różnymi daniami. Oczywiście świetnie sprawdzi się w potrawach kuchni orientalnej, ale tak naprawdę stworzy dobrany duet z większością mięs (doskonały do steków z wołowiny), makaronów lub sosów. Pieprz syczuański pozwoli przełamać kuchenną rutynę i będzie ciekawym, kulinarnym doznaniem zarówno dla młodszych, jak i starszych domowników. Nie bez powodu cieszy się popularnością na całym świecie.
Składniki: 100% pieprz syczuański suszony. Produkcja: Chiny.