Przepis na Bulion rybny dashi z filetami z dorsza
Czas przygotowania | 10 minut |
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 150 g filetu z dorsza bez skóry
- 1 litr wody
- 2 łyżki bulionu rybnego dashi
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 1 łyżka sake lub białego wina wytrawnego
- garść szczypiorku pociętego
Dodatek:
- 1 1/2 szklanki ryżu japońskiego ugotowanego wg. przepisu
Składniki
Dodatek:
|
Sposób przygotowania
- Rybę pokroić na kawałki 2x2 cm.
- Zagotować w garnku wodę, dodać 2 łyżki bulionu dashi, jedną łyżkę sosu sojowego i sake.
- Włożyć pokrojoną rybę, ponownie doprowadzić do wrzenia, po czym natychmiast zdjąć z ognia.
- Pozostawić rybę pod przykryciem w gorącym bulionie przez 3 minuty.
Udostępnij ten przepis
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (9)
- [+]Artykuły spożywcze (1575)
- [+]Kuchnia chińska (329)
- Sosy chińskie (31)
- Olej, ocet, pasty (11)
- Makaron, ryż, mąka (28)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (20)
- Warzywa, owoce (19)
- Tofu, gluten, grzyby (16)
- Ryby, owoce morza, glony (8)
- Dania gotowe, przystawki (5)
- Przekąski, słodycze (12)
- Herbata, napoje (9)
- [+]Kuchnia japońska (164)
- [+]Kuchnia tajska (189)
- Sosy (24)
- Ryż, makaron, mąka (19)
- Pasty, przyprawy (27)
- Warzywa, owoce, grzyby (8)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (17)
- [+]Kuchnia indyjska (88)
- Przyprawy indyjskie (25)
- Pasty, pikle (11)
- Ryż, placki, mąka, fasola (8)
- Kuchnia koreańska (21)
- Kuchnia filipińska (5)
- Inne kuchnie (20)
- [+]Kuchnia chińska (329)
- [+]Przybory kuchenne (149)
- Patelnia wok (20)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (15)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (6)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Wyprzedaże (9)
- Produkty do sushi (37)
- Produkty OrientCook i KATTO (22)
- Inne (1)
Dodaj komentarz