Przepis na Chrupiące kulki wieprzowo-makaronowe
Czas przygotowania | 10 minut |
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 100 g makaronu ryżowego vermicelli
- 2 szklanki oleju do głębokiego smażenia
Mieszanka mięsna:
- 250 g mielonej wieprzowiny
- 1 ząbek czosnku posiekany
- 1 łyżeczka kolendry mielonej
- 1 łyżka sosu rybnego
- 1 łyżka świeżej kolendry posiekanej
- 1/2 szt. jajka roztrzepanego
Do maczania:
Składniki
Mieszanka mięsna:
Do maczania:
|
Sposób przygotowania
- Wymieszać dokładnie składniki na mieszankę mięsną.
- Zanurzyć ręce w zimnej wodzie i robić kulki wielkości orzecha włoskiego.
- Każdą z kulek owijać kilkoma nitkami makaronu (na krzyż aby się lepiej trzymały).
Udostępnij ten przepis
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (9)
- [+]Artykuły spożywcze (1575)
- [+]Kuchnia chińska (329)
- Sosy chińskie (31)
- Olej, ocet, pasty (11)
- Makaron, ryż, mąka (28)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (20)
- Warzywa, owoce (19)
- Tofu, gluten, grzyby (16)
- Ryby, owoce morza, glony (8)
- Dania gotowe, przystawki (5)
- Przekąski, słodycze (12)
- Herbata, napoje (9)
- [+]Kuchnia japońska (164)
- [+]Kuchnia tajska (189)
- Sosy (24)
- Ryż, makaron, mąka (19)
- Pasty, przyprawy (27)
- Warzywa, owoce, grzyby (8)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (17)
- [+]Kuchnia indyjska (88)
- Przyprawy indyjskie (25)
- Pasty, pikle (11)
- Ryż, placki, mąka, fasola (8)
- Kuchnia koreańska (21)
- Kuchnia filipińska (5)
- Inne kuchnie (20)
- [+]Kuchnia chińska (329)
- [+]Przybory kuchenne (149)
- Patelnia wok (20)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (15)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (6)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Wyprzedaże (9)
- Produkty do sushi (37)
- Produkty OrientCook i KATTO (22)
- Inne (1)
Dodaj komentarz