Przejdź do treści

Chrupiące kulki wieprzowo-makaronowe

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Chrupiące kulki wieprzowo-makaronowe
Chrupiące kulki wieprzowo-makaronowe to łagodna w smaku i bardzo chrupiące przekąska. Idealnie smakuje w połączeniu z sosem chili. Oryginalna przekąska, która sprawdzi się na każdej imprezie.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 10 minut
Porcje
osoby
Składniki
Mieszanka mięsna:
Czas przygotowania 10 minut
Porcje
osoby
Składniki
Mieszanka mięsna:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Makaron zalać ciepłą wodą i moczyć 5 minut. Odcedzić na sicie.
    Chrupiące kulki wieprzowo-makaronowe
  2. Wymieszać dokładnie składniki na mieszankę mięsną.
  3. Zanurzyć ręce w zimnej wodzie i robić kulki wielkości orzecha włoskiego.
  4. Każdą z kulek owijać kilkoma nitkami makaronu (na krzyż aby się lepiej trzymały).
  5. Rozgrzać dobrze olej w woku i smażyć partiami kulki na złoty kolor ok. 3-4 minut.
    Chrupiące kulki wieprzowo-makaronowe
  6. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku i podawać z sosami chili.
    Chrupiące kulki wieprzowo-makaronowe
Udostępnij ten przepis