Przepis na Duszona wieprzowina z cukinią
Czas przygotowania | 30 minut |
Porcje |
osoby |
Składniki
- 500 g polędwiczki wieprzowej
- 1 szt. cukini małej, pokrojonej w kostkę 1,5 x 1,5 cm
- 1/2 szt. papryki żółtej lub czerwonej, pokrojonej w paski
- 2 łyżki sezamu białego uprażonego na suchej patelni
- 2 łyżki oleju sezamowego
- 2 łyżki oleju do smażenia
Sos do duszenia:
- 2 łyżki cukru
- 3 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki mirinu
- 1 łyżka octu ryżowego
- 2 łyżeczki przyprawy 7 smaków (lub mniej według gustu)
- 2/3 szklanki wody
Dodatkowo:
- 1 1/2 szklanki ryżu japońskiego ugotowanego wg. przepisu
Składniki
Sos do duszenia:
Dodatkowo:
|
Sposób przygotowania
- Przygotować sos do duszenia mieszając jego składniki do rozpuszczenia się cukru. Sos dodać do mięsa, dołożyć paprykę i dusić pod przykryciem przez 10 minut na małym ogniu.
Udostępnij ten przepis
Koszyk
0 rzeczy - 0,00 zł
Brak produktów w koszyku.
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (14)
- [+]Artykuły spożywcze (1548)
- [+]Kuchnia chińska (325)
- [+]Kuchnia japońska (164)
- [+]Kuchnia tajska (175)
- Sosy (20)
- Ryż, makaron, mąka (20)
- Pasty, przyprawy (22)
- Warzywa, owoce, grzyby (9)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (15)
- [+]Kuchnia indyjska (90)
- Przyprawy indyjskie (26)
- Pasty, pikle (14)
- Ryż, placki, mąka, fasola (5)
- Kuchnia koreańska (20)
- Kuchnia filipińska (4)
- Inne kuchnie (18)
- [+]Przybory kuchenne (144)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (13)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (7)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Produkty do sushi (36)
- Produkty OrientCook i KATTO (23)
Dodaj komentarz