Przejdź do treści

Krewetki ostro-kwaśne z makaronem Shirataki

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Krewetki ostro-kwaśne z makaronem Shirataki
Krewetki ostro-kwaśne z makaronem Shirataki to smaczne, dietetyczne danie z niskokalorycznym makaronem. Smażone krewetki w ostro-kwaśnym sosie, którym polewa się chłonący sos makaron Shirataki. Zdrowe, smaczne i błyskawiczne w przygotowaniu.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 10 minut
Porcje
osoby
Składniki
Sos:
Do przybrania:
  • 1 łyżeczka cebuli dymki sam szczypior, posiekany
  • 1 łyżeczka świeżego koperku posiekanego
Czas przygotowania 10 minut
Porcje
osoby
Składniki
Sos:
Do przybrania:
  • 1 łyżeczka cebuli dymki sam szczypior, posiekany
  • 1 łyżeczka świeżego koperku posiekanego
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Makaron wyjąć z opakowania, przepłukać pod strumieniem zimnej wody i odcedzić na sitku. Dodatkowo można przelać go wrzątkiem.
  2. Olej rozgrzać w woku, wrzucić czosnek, smażyć mieszając kilkanaście sekund. Dodać krewetki, smażyć mieszając kolejne 1,5 minuty.
    Krewetki ostro-kwaśne z makaronem Shirataki
  3. Dodać łyżkę pasty chili, sok z cytryny, wodę i skrobię kukurydzianą. Wymieszać ponownie składniki i jeszcze chwilę gotować do lekkiego zgęstnienia.
  4. Rozłożyć makaron do miseczek, na nim krewetki i polać sosem. Posypać szczypiorkiem i koperkiem.
    Krewetki ostro-kwaśne z makaronem Shirataki
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *