Ocena ze starego portalu: 4,75 / 8 ocen
Krewetki Black Tiger występują w różnych rozmiarach, rozmiar podaje się numerem np. 6-10 określającym ilość krewetek na 1 funt (0,45 kg). Im liczba mniejsza tym większa krewetka i także cena. Najmniejszy rozmiar tych krewetek czyli 31-40 kosztuje ok 80 zł/kg (te właśnie użyłem) rozmiar największy czyli U-5 (5 krewetek lub mniej na funt) kosztują 120 zł/kg. Niestety krewetki nie są tanie i chyba szybko nic się nie zmieni. Podawać jako przekąskę lub element kilkudaniowego posiłku chińskiego.
        Krewetki Black Tiger występują w różnych rozmiarach, rozmiar podaje się numerem np. 6-10 określającym ilość krewetek na 1 funt (0,45 kg). Im liczba mniejsza tym większa krewetka i także cena. Najmniejszy rozmiar tych krewetek czyli 31-40 kosztuje ok 80 zł/kg (te właśnie użyłem) rozmiar największy czyli U-5 (5 krewetek lub mniej na funt) kosztują 120 zł/kg. Niestety krewetki nie są tanie i chyba szybko nic się nie zmieni. Podawać jako przekąskę lub element kilkudaniowego posiłku chińskiego.
| Prep Time | 20 minut | 
| Passive Time | 30 minut | 
| Servings | 
         osoby     | 
        
    Ingredients
    
                - 20 szt. krewetek Black Tiger rozmiar 31-40, obranych z ogonkami
- 2 szklanki oleju do głębokiego smażenia
        Marynata:    
                - 1 łyżeczka sosu rybnego
- 1 łyżka wina ryżowego
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 1 plasterek świeżego imbiru posiekanego
- 1 łyżka cebuli dymki posiekanej
        Ciasto:    
                - 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka sera żółtego drobno startego
- 3/4 szklanki wody
        Dodatek:    
                - trochę słodkiego sosu chili w miseczce
| 
 
 
 
        
    Ingredients
     
 
        Marynata:     
 
        Ciasto:     
 
        Dodatek:     
 | 
        
    Instructions
    
                
- Składniki ciasta wymieszać, dodać tyle wody aż utworzy się rzadka masa (ok. 3/4 szklanki).
        
    Share this Recipe
    
                
 
        

