Przejdź do treści

Krewetki w sosie pomidorowym

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Krewetki w sosie pomidorowym
Ocena ze starego portalu: 5.00 / 7 ocen
Ekspresowe, bardzo smaczne i niedrogie danie z krewetek (krewetki koktajlowe kosztują ok. 20 zł/kg). Krewetki koktajlowe sprzedawane są zazwyczaj już ugotowane dlatego ich smażenie trwa bardzo krótko. Zdecydowanie polecam! Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 300 g krewetek koktailowych
  • 4 ząbki czosnku wyciśniętego
  • 3 szt. cebuli dymki pociętej w 3 cm kawałki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 łyżki oleju do smażenia
Sos:
Dodatek:
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 300 g krewetek koktailowych
  • 4 ząbki czosnku wyciśniętego
  • 3 szt. cebuli dymki pociętej w 3 cm kawałki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 łyżki oleju do smażenia
Sos:
Dodatek:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Krewetki posolić i odstawić na 5 min.
  2. Rozgrzać w woku olej, krótko przesmażyć czosnek i dymkę. Dodać krewetki, smażyć mieszając 30 sek.
  3. Dodać koncentrat, wymieszać. Dodać sos, wymieszać. Smażyć jeszcze chwilę, aż sos zgęstnieje.
  4. Danie gotowe.
Udostępnij ten przepis