Przepis na Krewetki w sosie pomidorowym

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Krewetki w sosie pomidorowym
Ocena ze starego portalu: 5.00 / 7 ocen
Ekspresowe, bardzo smaczne i niedrogie danie z krewetek (krewetki koktajlowe kosztują ok. 20 zł/kg). Krewetki koktajlowe sprzedawane są zazwyczaj już ugotowane dlatego ich smażenie trwa bardzo krótko. Zdecydowanie polecam! Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 300 g krewetek koktailowych
  • 4 ząbki czosnku wyciśniętego
  • 3 szt. cebuli dymki pociętej w 3 cm kawałki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 łyżki oleju do smażenia
Sos:
Dodatek:
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 300 g krewetek koktailowych
  • 4 ząbki czosnku wyciśniętego
  • 3 szt. cebuli dymki pociętej w 3 cm kawałki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 łyżki oleju do smażenia
Sos:
Dodatek:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Krewetki posolić i odstawić na 5 min.
  2. Rozgrzać w woku olej, krótko przesmażyć czosnek i dymkę. Dodać krewetki, smażyć mieszając 30 sek.
  3. Dodać koncentrat, wymieszać. Dodać sos, wymieszać. Smażyć jeszcze chwilę, aż sos zgęstnieje.
  4. Danie gotowe.
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.