Przejdź do treści

Pikantne ramen z łososiem

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Pikantne ramen z łososiem
Pikantne ramen z łososiem to szybkie w przygotowaniu, japońskie danie ze zdrowych składników. Grilowany łosoś podany z dobrze doprawionym, pikantnym makaronem ramen. Jako dodatek warzywny zaproponowaliśmy seler naciowy, jeżeli nie lubisz tego warzywa zastąp dowolną ulubioną jarzynką (ogórkiem, pomidorem, startą marchewką etc.).
Głosów: 3
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
Sos:
Do polania:
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
Sos:
Do polania:
Głosów: 3
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją z opakowania. W miseczce łączymy wszystkie składniki sosu.
  2. Łososia solimy i grillujemy na patelni grillowej z odrobiną masła. Jeżeli nie dysponujemy patelnią grillową można rybę usmażyć na patelni na 1-2 łyżkach masła.
  3. Na patelnię wlewamy sos i podgrzewamy. Dodajemy makaron i mieszamy aż sos oblepi kluski. Gorący ramen wykładamy do 2 misek, dodajemy porcję ryby i selera, wszystko polewamy extra porcją sosu chili Sriracha, gotowe!
    Pikatne ramen z łososiem
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *