Przejdź do treści

Ryż czarny kleisty ROYAL TIGER 1kg

34,50  brutto

Ryż czarny kleisty to pochodzący z Tajlandii ryż o nieregularnym ciemno-fioletowym zabarwieniu ziaren i o bogatym orzechowym smaku. Jest to odmiana ryżu spokrewniona z tajskim ryżem kleistym ale posiada inny kolor otrębów. Używa się go głównie do przygotowywania słodkich puddingów z mlekiem kokosowym, świetnie nadaje się także do sałatek, można go także z powodzeniem stosować jako bardzo oryginalny dodatek do dań. Pomimo że jest to ryż kleisty jego ciemna, chrupiąca otoczka (otręby) powoduje, że po ugotowaniu jest bardzo sypki. Ryż ten powinien być gotowany na parze przez 40 minut (przepis). Produkcja: Tajlandia.

Na stanie

Ryż czarny kleisty to pochodzący z Tajlandii ryż o nieregularnym ciemno-fioletowym zabarwieniu ziaren i o bogatym orzechowym smaku. Jest to odmiana ryżu spokrewniona z tajskim ryżem kleistym ale posiada inny kolor otrębów. Używa się go głównie do przygotowywania słodkich puddingów z mlekiem kokosowym, świetnie nadaje się także do sałatek, można go także z powodzeniem stosować jako bardzo oryginalny dodatek do dań. Pomimo że jest to ryż kleisty jego ciemna, chrupiąca otoczka (otręby) powoduje, że po ugotowaniu jest bardzo sypki. Ryż ten powinien być gotowany na parze przez 40 minut (przepis). Składniki: 100% tajski ryż czarny kleisty. Produkcja: Tajlandia.

Gotowanie na parze:

Ryż ten najlepiej gotować na parze tak samo jak ryż kleisty (zob. przepis).

Gotowanie w wodzie:

1. Ryż zalać wodą, na 1 szklankę ryżu 2 szklanki wody.
2. Na dużym ogniu zagotować ryż z wodą, zmniejszyć gaz do minimum. Przykryć garnek pokrywką i gotować 40 min.
3. Po tym okresie ryż powinien całkowicie wchłonąć wodę. Wyłączyć gaz i następnie trzymać ryż pod przykryciem 5 min. Ryż jest gotowy, możemy podawać go jako dodatek do dań tajskich i chińskich.

Waga 1,05 kg
NAJWYŻSZA JAKOŚĆ!

ORYGINALNE TAJSKIE!

100% NATURALNE SKŁADNIKI!

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Ryż czarny kleisty ROYAL TIGER 1kg”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *