Przejdź do treści

Ryż brązowy YUME NISHIKI do sushi 1kg. Super premium

35,00  brutto

YUME NISHIKI to specjalna odmiana najlepszego japońskiego ryżu Koshihikari. Ryż ten jest uprawiany we Włoszech pod nadzorem japońskich specjalistów przy użyciu tradycyjnych japońskich metod uprawy. YUME NISHIKI Brown Rice to wersja brązowa z pełnymi otrębami. Dzięki pozostawieniu otrębów ryż ten zawiera duże ilości błonnika, witaminy B, witaminy E, wapnia i minerałów. Brązowy ryż Koshihkari jest doskonałym, zdrowym dodatkiem do dań japońskich, świetnie nadaje sie także do wykonania zdrowego, razowego maki sushi (nie za bardzo nadaje się do nigiri sushi ponieważ za słabo się klei). Z 1 szklanki surowego ryżu otrzymujemy ok. 2,5 szklanki ugotowanego brązowego ryżu. Skład: 100% krótkoziarnisty ryż odmiany Koshihikari. Produkcja: JFC Włochy.

Na stanie

Ryż japoński brązowy YUME NISHIKI to specjalna odmiana najlepszego japońskiego ryżu Koshihikari. Ryż ten jest uprawiany we Włoszech pod nadzorem japońskich specjalistów przy użyciu tradycyjnych japońskich metod uprawy. Ryż japoński brązowy YUME NISHIKI to wersja razowa z pełnymi otrębami. Dzięki pozostawieniu otrębów ryż ten zawiera duże ilości błonnika, witaminy B, witaminy E, wapnia i minerałów.

Brązowy ryż Koshihkari jest doskonałym, zdrowym dodatkiem do dań japońskich, świetnie nadaje się także do wykonania zdrowego, razowego maki sushi (nie za bardzo nadaje się do nigiri sushi ponieważ za słabo się klei). Z 1 szklanki surowego ryżu otrzymujemy ok. 2 szklanek ugotowanego brązowego ryżu. Składniki: 100% krótkoziarnisty ryż odmiany Koshihikari. Produkcja: JFC Włochy.

RYŻ BRĄZOWY SO SUSHI PRZYGOTOWANIE (na 2 szklanki ryżu do sushi)

SKŁADNIKI:
1 szklanka ryżu YUME NISHIKI brązowego
2 szklanki wody

Zaprawa do ryżu:
3 łyżki octu ryżowego
1/2 łyżki cukru
1 łyżeczka soli
LUB
3 łyżki gotowej zaprawy do ryżu sushisu

PRZYGOTOWANIE:
1. Ryż wsypać do garnka zalać wodą (2 razy tyle co ryżu).
2. Zagotować ryż z wodą, zmniejszyć gaz do minimum. Przykryć garnek pokrywką i gotować 35 min.
3. W czasie gdy gotuje się ryż przygotować zaprawę octową. W małym garnuszku wymieszać ocet, cukier i sól, podgrzać lekko na małym ogniu aż składniki się rozpuszczą, odstawić do wystygnięcia. Możemy także użyć gotowej zaprawy sushisu.
4. Po 35 min ryż powinien całkowicie wchłonąć wodę. Wyłączyć gaz i trzymać pod przykryciem jeszcze 10 min.
5. Przesypać ryż do dużej miski, polać równomiernie zaprawą, wymieszać delikatnie drewnianą łopatką, tak żeby nie rozgnieść ziarenek ryżu. W czasie mieszania należy wachlować ryż wachlarzem lub kartką, aby jak najszybciej go wychłodzić, dzięki temu ryż będzie miał idealną konsystencję. Wystudzony ryż jest gotowy do przygotowania sushi.

Waga 1,05 kg
100% NATURALNE SKŁADNIKI!

NAJWYŻSZA JAKOŚĆ!

Może spodoba się również…