Zwolennicy tajskiej kuchni zwracają szczególną uwagę na poziom ostrości niektórych potraw, który musi osiągać odpowiednią skalę. Odrobina sosu Chili Sriracha Hot sprawi, że nie będziesz narzekać na mdłe lub mało wyraziste danie. Specyfika tego produktu wiąże się również z docelowym wykorzystaniem – sos podaje się głównie z owocami morza, choć pasuje do różnych przekąsek. Receptura opiera się wyłącznie na naturalnych składnikach, to między innymi: sól, czosnek, woda, ocet, cukier, a przede wszystkim 40% chili.
Osoby, które nie znają dość dobrze ostrych smaków, powinny w sposób umiarkowany dozować ilość sosu. Szklana butelka o wadze aż 1,3 kg starczy na dłuższy czas. Jest on świetną alternatywą dla tradycyjnego ketchupu lub też sosu pomidorowego w ostrzejszych wariantach. Składniki: chili 40%, cukier, woda, ocet, czosnek, sól, guma
ksantanowa (stabilizator). Produkcja: Tajlandia