Przejdź do treści

Tajska pasta curry czerwona COCK 400g

17,90  brutto

Druga co do popularności tajska pasta curry nieco mniej ostra od pasty zielonej. Używa się ją do przygotowania tajskich dań curry, najczęściej w połączeniu z mlekiem kokosowym, sosem rybnym i brązowym cukrem lub cukrem palmowym. Produkcja: Tajlandia.

Na stanie

Uniwersalność zastosowania niektórych produktów orientalnych sprawia, że cieszą się one popularnością wśród wielu klientów. Jedną z opcji jest między innymi czerwona pasta curry COCK, nieco delikatniejsza w smaku niż odmiana zielona. To właśnie pewne umiarkowanie ostrości powoduje, że spotyka się z uznaniem miłośników kuchni tajskiej. Dzięki niej można przygotować tradycyjne curry, jak również tofu czy marynowane mięso. Trzeba podkreślić, że najpopularniejsze zestawienie składników obejmuje połączenie pasty z: cukrem palmowym, sosem rybnym i mlekiem kokosowym. Proponowany przez nas produkt zawiera w składzie m.in.: kmin, kolendrę, galangal, kaffir, sól, szalotkę, czosnek, trawę cytrynową i oczywiście chili. Pasta podkreśli smak wielu dań, ograniczając też nieco mniej przyjemny zapach potraw rybnych.

Składniki: czerwone chili suszone (28%), trawa cytrynowa, czosnek, szalotki, sól, skórka limonki kaffir, galangal, ziarno kolendry, kmin, regulator kwasowości (kwas cytrynowy).

Produkcja: Tajlandia

Waga 0,47 kg
SUPER CENA!

NAJWYŻSZA JAKOŚĆ!

ORYGINALNE TAJSKIE!

100% NATURALNE SKŁADNIKI!

Może spodoba się również…