Przejdź do treści

Pieczony dorsz w chrupiącej panierce

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Pieczony dorsz w chrupiącej panierce
Pieczony dorsz w chrupiącej panierce to lekkostrawne, aromatyczne danie z ryby, które zadowoli niejednego smakosza. Lekko pikantna, chrupiąca panierka jest wielkim atutem tej potrawy.
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Dania główne
Kuchnia Kuchnia tajska
Czas przygotowania 45 minut
Porcje
osoby
Składniki
Panierka:
Do dekoracji:
  • skórka z limonki starta
Dodatki:
Rodzaj dania Dania główne
Kuchnia Kuchnia tajska
Czas przygotowania 45 minut
Porcje
osoby
Składniki
Panierka:
Do dekoracji:
  • skórka z limonki starta
Dodatki:
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Filety rybne posolić z obu stron.
  2. Dno płytkiego naczynia żaroodpornego wysmarować olejem roślinnym i sezamowym. Ułożyć w nim w jednej warstwie rybę.
  3. Wymieszać składniki panierki i delikatnie ułożyć na kawałkach ryby.
  4. Odkryte naczynie wstawić do piekarnika ustawionego na 220 st C i zapiekać przez 25-30 minut do zrumienienia panierki.
  5. Pospać startą skórką z limonki, serwować na gorąco z ryżem jaśminowym.
Udostępnij ten przepis
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *