Przejdź do treści

Polędwiczka wieprzowa z sosem hoisin

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Polędwiczka wieprzowa z sosem hoisin
Ocena ze starego portalu: 4,38 / 8 ocen
Danie jest naprawdę świetne i bardzo łatwe do przygotowania. Główną przyprawą jest popularny chiński sos hoisin o złożonym słodkim smaku. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.
Głosów: 3
Ocena: 4.67
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
Marynata:
Sos:
Dodatek:
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
Marynata:
Sos:
Dodatek:
Głosów: 3
Ocena: 4.67
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Mięso pokroić w cienkie plastry. Wymieszać z marynatą, odstawić na 20 minut. Połączyć składniki sosu.
  2. W woku na dużym ogniu rozgrzać 2 łyżki olej. Wrzucić czosnek i imbir, smażyć mieszając kilka sekund. Dodać mięso smażyć mieszając aż zmieni kolor.
  3. Mięso rozgarnąć na boki woka, wlać do środka sos, podgrzewać aż zgęstnieje, następnie dobrze wymieszać z mięsem. Serwować z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *