| Prep Time | 30 minut | 
| Servings | 
             
         osoby     
                 | 
                    
        
    Ingredients
    
                - 400 g piersi kaczki
 - 1/2 puszki owoców liczi z puszki (bez soku)
 - 1 pęczek świeżej bazylii bez łodyżek
 - 1 szt. cytryny sama skórka, starta
 - 6 łyżek mleka kokosowego
 - 2 łyżki pasty curry żółtej
 - 3 łyżki sosu rybnego
 - 2 łyżki cukru palmowego
 - 2 szklanki oleju do głębokiego smażenia
 
        Dodatek:    
                - 1 szklanka tajskiego ryżu kleistego ugotowanego na parze wg. przepisu lub
 - 1 szklanka ryżu jaśminowego ugotowanego wg. przepisu
 
            
 
 
        
    Ingredients
     
                
 
        Dodatek:     
                
  | 
                                
        
    Instructions
    
                - Pierś kaczki pociąć w plasterki i usmażyć porcjami na głębokim oleju. Wyjąć osączyć z oleju na papierowym ręczniku i trzymać w cieple.
 
        
    Share this Recipe
    
                
        

