Ocena ze starego portalu: 4,8 / 10 ocen
Przepis ten dostałem od jednego z internautów - Czarka z Zielonej Góry. Twierdził, że jest zabójcze, przetestowałem i potwierdzam. Podawać z tajskim ryżem kleistym lub ryżem jaśminowym.
Wiórki uprażyć lekko na suchej patelni (ok. 10-15 sek), wyjąć. Podobnie prażyć nerkowce (ok 2-3 min).
W woku lub patelni, na średnim ogniu, rozgrzać łyżkę oleju. Dodać czosnek, cebulę i smażyć aż cebula się lekko zeszkli. Dodać sambal oelek i dobrze wymieszać, mieszając smażyć jeszcze 1-2 min, wyjąć na talerz.
Oczyścić wok (najlepiej ręcznikiem papierowym), wlać 1 łyżkę oleju i rozgrzać ponownie na średnim ogniu. Dodać paprykę i mieszając od czasu do czasu smażyć 2 min. Dodać pokrojonego kurczakami mieszając smażyć aż zmieni kolor (piersi ok. 2 min).
Następnie dodać usmażoną mieszankę cebuli, czosnku i sambal oelek, a także ananasa, sos rybny i ostrygowy, wymieszać i smażyć mieszają 2-3 min. Na koniec dodać nerkowce, dobrze wymieszać. Serwować z ryżem.
Share this Recipe
Ta strona używa ciasteczek - małych plików tekstowych, zapisywanych na Twoim komputerze. Zmień ustawienia przeglądarki, by je wyłączyć.