Wersja do druku:
    Wydrukuj przepis
Zupa z marynowanej kapusty chińskiej z żeberkami (chiński kapuśniak)
    
    
        Ocena ze starego portalu: 4,75 / 6 ocen
Do przygotowania tej potrawy potrzebna jest marynowana kapusta chińska (ang. mustard greens). Już po pierwszej łyżce zupa kojarzy się z naszym kapuśniakiem. Jeżeli użyjemy bardzo tłustych żeberek, na powierzchni zupy może gromadzić się sporo tłuszczu, jeżeli nie lubisz tak tłustej zupy możesz go zebrać łyżką.
        Do przygotowania tej potrawy potrzebna jest marynowana kapusta chińska (ang. mustard greens). Już po pierwszej łyżce zupa kojarzy się z naszym kapuśniakiem. Jeżeli użyjemy bardzo tłustych żeberek, na powierzchni zupy może gromadzić się sporo tłuszczu, jeżeli nie lubisz tak tłustej zupy możesz go zebrać łyżką.
| Prep Time | 2 godziny | 
| Servings | 
         osoby     | 
        
    Ingredients
    
                - 1 opakowanie marynowanej chińskiej kapusty pociętej na kawałki wielkości kęsa
- 500 g żeberek wieprzowych pociętych w 2,5 cm kawałki
- 8 szt. pomidorków koktailowych przeciętych na pół lub 1 duży pomidor pokrojony
- 3 ząbki czosnku wycisnięte
- 2 łyżki oleju do smażenia
- szczypta soli do smaku
- szczypta pieprzu do smaku
- trochę sosu sojowego do smaku
        Dodatek:    
                - kilka porcji ryżu jaśminowego ugotowanego wg. przepisu lub
- kilka porcji tajskiego ryżu kleistego ugotowanego na parze wg. przepisu
| 
 
 
        
    Ingredients
     
 
        Dodatek:     
 | 
        
    Instructions
    
                
        
    Share this Recipe
    
                
 
        




