Przejdź do treści

Wyświetlanie wszystkich wyników: 20

Charakterystyczny ocet, podkręcająca pasta, chiński olej do smażenia – wykorzystaj potencjał produktów Wchodu

Wśród propozycji dostępny jest ocet ryżowy (biały i czarny), przeznaczony do przygotowywania słynnego sushi, pochodzącego z Japonii oraz innych dań orientalnych. Ukłonem w kierunku oryginalnych smaków jest ocet dojrzewający, mieniący się czerwono-brązowymi tonacjami kolorystycznymi, o łagodnym, subtelnie słodkim aromacie.

Specjalnie przygotowany olej to kolejny element wyjątkowości potraw azjatyckich. Rafinowany chiński olej do smażenia z orzeszków ziemnych posiada jeden z najwyższych punktów dymienia, a w Azji jest uważany za najlepszy olej chiński do smażenia w woku. Jest to także jeden z najzdrowszych olejów zawierający minimalną ilość tłuszczów nasyconych. Stosując olej chiński do smażenia na głębokim tłuszczu, możemy go używać wielokrotnie, aż do ściemnienia.

W kuchnieorientu.pl dostępne są także pasty, chętnie wykorzystywane do przygotowywania wielu dań kuchni chińskiej czy seczuańskiej, m.in. pasta sojowa oraz pasta sezamowa azjatycka, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni miłośnika smaków orientalnych.

Apetyt pobudzony? Mamy nadzieję! Przyszedł czas na zakupy w kuchnieorientu.pl, gdzie można znaleźć wiele oryginalnych produktów azjatyckich. Zaszalej w kuchni i stwórz oryginalne kompozycje na bazie tradycyjnych smaków.