Przejdź do treści

Chirashi sushi z ikrą, kaparami i wędzonym łososiem

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Chirashi sushi z ikrą, kaparami i wędzonym łososiem
Chirashi sushi z ikrą, kaparami i wędzonym łososiem to najprostsza do wykonania wersja sushi (tzw. sushi na talerzu). Jego przygotowanie nie wymaga żadnych zdolności manualnych, ryż do sushi miesza się z dodatkami i serwuje na talerzu udekorowany dodatkami. Tym razem proponujemy znakomite łososiowe chirashi z rybą, ikrą i kaparami. Polecam.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Sushi
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
Rodzaj dania Sushi
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Wymieszać ubite jajka z cukrem i solą.
    Chirashi sushi z ikrą, kaparami i wędzonym łososiem
  2. Wlać na średnio rozgrzaną teflonową patelnię łyżkę oleju i po minucie rozlać cienką warstwę jajek.
  3. Przy pomocy pałeczek lekko wymieszać stężałą masę, tak aby powstały duże jajeczne kawałki. Odstawić do ostygnięcia.
  4. Do ikry łososia dodać sake aby jajeczka się nie posklejały.
    Chirashi sushi z ikrą, kaparami i wędzonym łososiem
  5. W dużej misce połączyć ryż z ikrą, dodać łososia i pokrojone kapary Delikatnie ale dokładnie wymieszać i przełożyć do mniejszych miseczek.
  6. Na wierzchu każdej porcji położyć kawałki jajek i udekorować kolendrą.
    Chirashi sushi z ikrą, kaparami i wędzonym łososiem
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *