Przejdź do treści

Chrupiąca pierś kurczaka z wodorostami Nori

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Chrupiąca pierś kurczaka z wodorostami Nori
Chrupiąca pierś kurczaka z wodorostami Nori to japońskie danie z kawałeczków piersi kurczaka w chrupiącej panierce z dodatkiem wodorostów nori. Można je serwować jako przekąskę lub jako pełne danie z dodatkiem makaronu Soba i imbiru marynowanego.
Głosów: 2
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 20 minut
Czas oczekiwania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
Marynata:
Panierka:
Dodatki:
Czas przygotowania 20 minut
Czas oczekiwania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
Marynata:
Panierka:
Dodatki:
Głosów: 2
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Włożyć kawałki kurczaka do miski, wlać sos sojowy, mirin i wsypać imbir.
    Chrupiąca pierś kurczaka z wodorostami Nori
  2. Wymieszać kurczaka dokładnie aż pokryje się marynatą. Odstawić na 15 minut a później odsączyć nadmiar marynaty.
    Chrupiąca pierś kurczaka z wodorostami Nori
  3. Wymieszać mąkę z posiekanymi kawałkami nori.
  4. Obtaczać kawałki mięsa w mące i wrzucać na rozgrzany głęboki tłuszcz.
    Chrupiąca pierś kurczaka z wodorostami Nori
  5. Smażyć partiami na złoty kolor, obracając każdy kawałek widelcem. Odsączać z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
  6. Podawać z dodatkiem imbiru i makaronu gryczanego Soba. Można przybrać dodatkowymi paskami nori.
    Chrupiąca pierś kurczaka z wodorostami Nori
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *