Przepis na Chrupiące placuszki ryżowe
Czas przygotowania | 40 minut |
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 150 g ryżu jaśminowego
- 2 i 1/2 łyzki mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1 szt. jajka (duże)
- 1/2 szklanki wody
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1/2 łyżki sezamu białego prażonego
- 1 ząbek czosnku drobno posiekany
- 2 łyżki cebuli dymki sam szczypior, posiekany
- kilka łyżek oleju do smażenia
Składniki
|
Sposób przygotowania
- Mąkę wsypać do miski, dodać sól, pierz.
- Wbić jajko i wlać połowę wody. Wymieszać gładkie ciasto, wlać resztę wody, sos sojowy i wymieszać.
- Wsypać ugotowany ryż, ziarna sezamu, czosnek i szczypiorek. Wymieszać wszystko starannie.
- Wyjmować na papierowy ręcznik, w który wsiąknie nadmiar oleju.
Udostępnij ten przepis
Koszyk
0 rzeczy - 0,00 zł
Brak produktów w koszyku.
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (14)
- [+]Artykuły spożywcze (1564)
- [+]Kuchnia chińska (333)
- Sosy chińskie (32)
- Olej, ocet, pasty (9)
- Makaron, ryż, mąka (25)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (23)
- Warzywa, owoce (22)
- Tofu, gluten, grzyby (17)
- Ryby, owoce morza, glony (8)
- Dania gotowe, przystawki (5)
- Przekąski, słodycze (11)
- Herbata, napoje (8)
- [+]Kuchnia japońska (164)
- [+]Kuchnia tajska (175)
- Sosy (20)
- Ryż, makaron, mąka (20)
- Pasty, przyprawy (22)
- Warzywa, owoce, grzyby (9)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (15)
- [+]Kuchnia indyjska (90)
- Przyprawy indyjskie (26)
- Pasty, pikle (14)
- Ryż, placki, mąka, fasola (5)
- Kuchnia koreańska (20)
- Kuchnia filipińska (4)
- Inne kuchnie (18)
- [+]Kuchnia chińska (333)
- [+]Przybory kuchenne (144)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (13)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (7)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Produkty do sushi (36)
- Produkty OrientCook i KATTO (23)
Dodaj komentarz