Przepis na Gołąbki po chińsku
Czas przygotowania | 1 godzina |
Porcje |
osoby |
Składniki
- 10 liści kapusty pekińskiej
- 200 g piersi kurczaka pokrojonej w drobną kostkę
- 3 szt. grzybów shitake pokrojonych w drobna kostkę
- 1/4 szt. papryki czerwonej pokrojonej w drobną kostkę
- 1/2 szt. cebuli pokrojonej w drobną kostkę
- 3 ząbki czosnku wyciśnięte lub posiekane
- 1 szt. marchewki startej na grubej tarce
- 2 cm świeżego imbiru startego na tarce lub posiekanego
- 2 łyżki orzeszków ziemnych uprażonych na suchej patelni i posiekanych
- 2 łyżki natki pietruszki pokrojone w spore kawałki
- 1 łyżeczka przyprawy 5 smaków
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki oleju sezamowego
- 1 szt. jajka roztrzepanego
- 2 łyżki oleju do smażenia
Dodatki:
- 1 1/2 szklanki ryżu brązowego ugotowanego wg. przepisu
- sos chili
- słodki sos chili
- sos śliwkowy
- sos hoisin
Składniki
Dodatki:
|
Sposób przygotowania
- Liście kapusty pekińskiej zalać wrzątkiem, po 2 minutach wyjąć z wody i osuszyć na papierowym ręczniku.
- Pokroić wszystkie składniki, grzyby przed pocięciem namoczyć przez 10 minut w gorącej wodzie, marchew zetrzeć na tarce.
Udostępnij ten przepis
Koszyk
0 rzeczy - 0,00 zł
Brak produktów w koszyku.
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (14)
- [+]Artykuły spożywcze (1560)
- [+]Kuchnia chińska (331)
- [+]Kuchnia japońska (164)
- [+]Kuchnia tajska (175)
- Sosy (20)
- Ryż, makaron, mąka (20)
- Pasty, przyprawy (22)
- Warzywa, owoce, grzyby (9)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (15)
- [+]Kuchnia indyjska (90)
- Przyprawy indyjskie (26)
- Pasty, pikle (14)
- Ryż, placki, mąka, fasola (5)
- Kuchnia koreańska (20)
- Kuchnia filipińska (4)
- Inne kuchnie (18)
- [+]Przybory kuchenne (144)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (13)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (7)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Produkty do sushi (36)
- Produkty OrientCook i KATTO (23)
Dodaj komentarz